Барсук



Борсуки (Meles) – хижаки, близькі родичі куниці I. Побачити їх можна не часто, так як борсуки дуже полохливі і виходять з нори тільки в сутінки і вночі. Вирушаючи на полювання, вони користуються стежками, що починаються біля входу в нору і чітко помітними на місцевості. Вийшовши з нори, вони перш за все довго оглядаються і принюхуються, чи немає небезпеки. Днем тварини сидять у норі, що розташовується в основному під корінням дерев або серед кущів, в якій часто живуть разом з родичами. Кожна нора має кілька входів і 2-3 великі і чисті гніздові камери, вистелені сухою підстилкою. У них борсуки сплять вдень, там народжуються дитинчата.

Знищуючи масу шкідників лісу (зокрема, личинок хрущів), копаючись в грунті, борсуки приносять більшу користь лісовому та сільському господарству.

На рівнинах і в горах Південної Азії широко поширений телеведучих, або свинячий борсук (Arctonyx collaris).

Барсукі як їх увідет' можна
Американський борсук у літньому вбранні
Американський борсук (Taxidea taxus)
Величина
Довжина тіла 42-74 см, хвіст 10-16 см; маса до 10 кг
Ознаки
Забарвлення черева чорна, спини і боків – сіра або рудувата, з чорною брижами; вздовж голови і хребта тягнеться біла полоса
Харчування
Дрібні гризуни, кролики та інші тварини, що живуть в основному в підземних норах
Розмноження
Спарювання в серпні-вересні; 1-5 дитинчат, звичайно 2; самка вигодовує молоком близько 6 тижнів
Місця проживання
Сухі відкриті місцевості від Південно-Західної Канади до Центральної Мексики

Оставить комментарий

Ім’я: (Обязательно)

eMail: (Обязательно)

Website:

Comment: