Альпійський гірський козел



На початку XIX століття альпійський козел був на грані винищення. Однак в 1816 році були прийняті заходи по суворої охорони тварин, що залишилися. У Гран-Парадізо – приватному володінні короля Італії з 1854 року – альпійські козли стали безперешкодно збільшувати свою чисельність. І сьогодні в багатьох районах Альп можна зустріти їх нащадків. У жарких пустелях Північно-Західної Африки і на Аравійському півострові живе нубійський гірський козел (С. nubian).

Горний козел висота
Альпійський гірський козел в естестіенной місці існування
Альпійський гірський козел (Capra ibex)
Величина
Довжина тіла самців 1,4-1,7 м, довжина тіла самок 0,75-1,15 м; маса самців до 120кг; самок-до 50кг; висота в холці 70-94 см, довжина рогів у козлів до 1 м
Ознаки
Шерсть бура; у козлів коротка борода; шаблеподібні, загнуті назад роги
Харчування
Трави
Розмноження
Гон в грудні-січні; вагітність 5-6 місяців; зазвичай 1, рідше 2 козеня; маса новонародженого 2-3,5 кг
Місця проживання
Альпи на висоті 2000-3500 м

Оставить комментарий

Ім’я: (Обязательно)

eMail: (Обязательно)

Website:

Comment: