Розовошейний голуб



У довжину птиці досягають 27 см. Верх спини, голова, задня частина шиї і грудка мають сірувато-блакитне оперення, на спинці пір’я з оливково-блакитним відливом; нижня частина тіла має жовто -зелене забарвлення, іноді нижня частина живота буває чисто жовтого кольору; на передній частині шиї пір’я винно-червоного кольору, а на щоках і горлі відзначаються блакитно-зелені плями; боки шиї і інша частина грудки матово-рожевого відтінку; хвостове оперення каштанового кольору з сірим або чорним обрамленням; дзьоб блакитний з зеленуватим відтінком і темним підставою. Оперення самки відрізняється від оперення самця рожевим, сірим і помаранчевим відтінками, підхвостовий пір’я більш бліді з більш широкими облямівками. Молоді голуби оперенням схожі на самок, але верхня сторона має сіро-зелений відтінок.

Живуть розовошейние голуби в джунглях Південно-Східної Азії. Днем птиці збираються невеликими зграйками, а на ніч об’єднуються у велику зграю.

в’ють гнізда голуби на деревах або на чагарнику на висоті до 3 м. В гніздо відкладають до 2 білих яєць.

Розовошейного голуба завезли в Європу в 1876 р. і до сих пір його містять в клітинах, так як він досить-таки невибагливий до умов утримання. Будинки для нього слід побудувати вольєр, в якому повинно бути достатньо світла.

Птахи живляться фруктами і соковитими плодами, наприклад персиками, абрикосами, яблуками, виноградом і пр. Вони дуже ненажерливі і схильні до ожиріння, тому в неволі необхідно еледіть за якістю корму, який не повинен містити занадто багато крохмалю. Птахові слід багато літати і рухатися.

Каштановий голуб >>>

Оставить комментарий

Ім’я: (Обязательно)

eMail: (Обязательно)

Website:

Comment: