Рід: сині голуби

Рід синіх голубів складається з 3 видів. Птахи мають міцне і масивне тіло, оперення темно-синє. Сині голуби живуть на Шрі-Ланці та прилеглих островах.

Сейшельський голуб

Довжина птаха близько 25 см, хвоста – близько 8 см. Це найпоширеніший з синіх голубів. Основний колір оперення темно-синій, голова кар-міновою-червоного кольору з тонкими, як волоски, пір’ям; шия, потилиця, груди і зоб сріблясто-сірого кольору, горло світло-сіра; на восковице, очних кільцях і верхньої частини щік оперення відсутня . На щоках є шкірясті нарости; дзьоб короткий брудно-помаранчевого кольору; хвіст злегка закруглений, короткий.

Читать полностью…

Рід: імператорські голуби

Великі голуби з ніжною і контрастним кольором оперення. Досить довгий дзьоб розширють-

Голубі

ється біля основи, восковіца велика, а біля очей є голе кільце
.

Імператорські голуби також відносяться до плодоядних голубам. Основним кормом є соковиті фрукти і ягоди, причому навіть великі плоди вони заковтують цілком, при цьому м’якоть повністю перетравлюється, а насіння і кісточки виходять, після цього вони відрізняються підвищеною схожістю. Імператорські голуби також можуть поїдати нирки дерев і молоде листя.

Читать полностью…

Бронзовий, або мускатний, голуб

Довжина тіла досягає 43 см. Шия, нижня частина тіла і голова покриті рожевим з сірим відтінком оперенням, верхня частина тіла бронзово-зелена; підхвостовий пір’я коричневого кольору; коло навколо очей червоний; дзьоб карміново-червоний.

Самку від самця відрізняється матовий відтінок оперення. Годується мускатний голуб великими плодами тропічних дерев, інжиром і мускатним горіхом.

Читать полностью…

Новозеландський голуб, або кукупа

Довжина тіла птаха близько 25 см. Груди, шия і голова птиці покриті зеленим з золотистим відтінком оперенням; кроющие пір’я низу шиї і спини пурпурно-червоні; хвостове оперення шиферно-чер-ного кольору з бурими кінчиками; нижня частина тіла біла, дзьоб з червоним підставою і жовтуватим кінчиком; ноги пурпурно-червоні
.

Читать полностью…

Сімейство вінценосних голубів

В даний сімейство входять 3 види найбільших представників загону голубиних. Розміром вони приблизно з індика, ноги високі з короткими пальцями. Довгі тупі крила, махові пір’я з четвертого по сьоме довше інших. Оперення – з великих пір’я з довгими борідками. На голові птиці має хохол у вигляді віяла. Довгий широкий хвіст злегка закруглений.

Читать полностью…

Рід: типові голуби

Даний рід голубів включає в себе близько 50 видів, б з яких зустрічаються в Росії.

Как швидко ростуть голубі?

Довжина тіла типових голубів – близько 25-30 см. Для них характерні щільне оперення, пропорційне статура. Ноги, як правило, короткі, без оперення. Типові голуби мають короткий хвіст, перше махове перо довші шостого. Живуть в основному в лісах на деревах, а корм добувають на землі.

Читать полностью…

Сизий голуб, або сизий

Довжина тіла близько 33 см. Оперення сизого голуба темно-сизе; крила світло-сірі з чорними смужками; підхвостовий перо біле.

Даний вид поширений в Азії, Європі та Північній Африці.

сизий здатний акліматизуватися практично в будь-якому куточку світу, харчується насінням рослин, здійснює нальоти на поля пшениці, де викльовує зерна з колосся. Сизі голуби здатні здійснювати великі перельоти в пошуках корму. Птах є осілого, іноді кочує.

Читать полностью…

Скелястий голуб

Своєю забарвленням він нагадує сизий, тільки хвостове оперення світліше, а дзьоб чорний. Скелястий голуб дрібніше, ніж сизий.

Мешкає скелястий голуб на Алтаї, Тянь-Шані, в Забайкаллі, Приморському краї, Кореї та Гімалаях.

Місця для гніздування вибирає в скелях, ущелинах або міських будівлях. Єт його із прутів і листя, самка відкладає 2 яйця і насиджує їх близько 17 днів. Добре відчуває себе в неволі, розмножується, невибагливий в утриманні. Поведінкою схожий на звичайного сизого голуба

Сніговий голуб

Довжина тіла близько 33 см. Голова має аспідно-сіре оперення, груди і шия білі; хвостові пір’їни сизі з білою смугою; ноги червоні.

Даний вид живе в Афганістані, Індії, на Памірі і Західному Китаї.

Для гніздування голуби обирають ущелини в скелях, селяться парами або невеликими групами. У гніздо самка відкладає 2 яйця, які насиджує 18 днів.

Читать полностью…