Клінохвостий голуб



Шия, груди і голова голуба мають соковите жовтувато-зелене оперення, на грудях воно відливає червонувато-золотистим блиском, кінчики пір’я блідо-рожеві, а лоно блідо-жовтий з темно-зеленими смугами ; підхвостовий пір’я жовтувато-каштанові з бурим відтінком; дзьоб і очні кола світло-блакитного кольору; крила, крижі і спина сірого кольору, причому крила з червоно-фіолетовим відтінком; на великих кроющих пір’ї – жовта облямівка; ноги червоні.

Клінохвостий голубь

Самець від самки відрізняється більш темним кольором оперення на голові, шиї і грудей. Клінохвос-тий голуб поширений в Лаосі, Бірмі, В’єтнамі і Таїланді. Живе в гірських лісах, що піднімаються на висоту до 2,7 км.

Під час шлюбних ігор самець схиляє голову і надуває горло, наїжачує пір’я хвоста і крил. Як правило, птахи в’ють гнізда на великих гілках дерев. Самка відкладає 2 яйця і насиджує їх 2 тижні, ще через 2 тижні пташенята залишають гніздо. У неволі клінохвостого голуба зазвичай не містять.


Оставить комментарий

Ім’я: (Обязательно)

eMail: (Обязательно)

Website:

Comment: