Каштановий голуб



Довжина тіла птаха близько 26 см. Шия і голова мають каштаново-коричневу з іржавим відтінком забарвлення; спина і крила червонувато-пурпурного кольору, груди золотисто-зелена, бокове оперення сірувато-коричневе , живіт жовто-зелений; зсередини крило темно-сіре, середина рульових пір’їн оливково-зелені; зовнішні хвостові пір’їни сірувато-зелені з голубувато-сірої окантовкою і чорними кінцями.

У каштанових голубів світлий дзьоб з блакитно-зеленим кінчиком і темно-червоним підставою. Ноги пурпурного кольору з білими кігтями.

Самки мають трохи інше оперення: передня частина голови сіра, підхвостовий пір’я світло-жовті, грудка жовтувато-зелена. Всі молоді голуби оперенням схожі на самок.

Мешкає каштановоголовий голуб на Калімантані, Суматрі, Малайському архіпелазі, півострові Індокитай і інших довколишніх островах. Тримаються птахи постійно в мангрових заростях на узбережжях морів і в лісах. Каштанові голуби зазвичай кочують поодинці, збираються в зграї або невеликі групи тільки в гніздовий період.

Годуються в основному фруктами і ягодами. Гнізда в’ють на чагарниках і деревах. У кладці збуває не більше 2 яєць.


Оставить комментарий

Ім’я: (Обязательно)

eMail: (Обязательно)

Website:

Comment: