Гімалайський голуб



Зеленувате оперення птаха має жовтуватий відтінок, груди золотисто-жовта, по плечах проходить чорна смуга; пір’я хвоста сірі з чорні-

Гімалайскій голубь

ми смужками, підхвостовий пір’я червонувато-бурого кольору, кермові пір’я сильно подовжені і мають сірувато -блакитне забарвлення.

Дзьоб голубуватий зі світлим кінчиком, ноги червоні.

Мешкає гімалайський голуб в Японії, Індонезії, вічнозелених гірських лісах Південних Гімалаїв і на Індокитайському півострові.

Їжею птиці служать ягоди, які вона заковтує цілком. Голуби тримаються парами майже весь рік. У квітні вони з’являються для гніздування в Гімалаях, в жовтні відлітають на зимівлю.

На зовнішніх сучках дерев голуби споруджують гнізда з сухих гілочок і листя, в які самки відкладають по 2 яйця. Пташенята виводяться через 16-17 днів насиджування. Молодняк перший час тримається з батьками, окремо від родичів. Перед відльотом у вирій голуби збираються невеликими групами.


Оставить комментарий

Ім’я: (Обязательно)

eMail: (Обязательно)

Website:

Comment: