Баал, або жовточеревий, голуб



Довжина птахівиоколо 31 см, хвіст досягає в довжину 11 см. Поведінкою і забарвленням Баал нагадують папуг, тому їх ще називають попугайная голубами. Груди, шия і голова птахи мають попелясто-зелене забарвлення, живіт і низ грудей жовті; гузка і спинка оливково-зеленого кольору; верхні хвостові пір’їни темно-сірі зі світло-сірими кінчиками, підхвостовий пір’я буро-каштанові з кремовими кінчиками.

У голубів короткий і міцний дзьоб з темнокрасние підставою і блакитно-сірого кольору, надклювье має невеликий гачок, восковіца коралово-рожевого кольору з бруднуватим відтінком.

Голубь желтобрюхій

За забарвленням оперення самка відрізняється від самця тільки інтенсивністю кольору.

Живуть желтобрюхие голуби в саванах і гірських степах Середньої Африки. Основною їжею для них є плоди фігового дерева, тому вони ховаються в їх кронах і не видають жодних звуків. Під час відпочинку птиці лягають уздовж гілки. Желтобрюхие голуби мають великою швидкістю польоту, під час якого крила видають свистячий шум.

Баал влаштовують гнізда в дуплах дерев, споруджуючи їх із сухого листя і моху.


Оставить комментарий

Ім’я: (Обязательно)

eMail: (Обязательно)

Website:

Comment: